Detailní popis produktu
LANGHE D.O.C. ARNEIS A VAL
Réva a keře: výhradně Arneis. Přijatý tréninkový systém je Guyot s kontra-espalierem.
Oblast původu vína: oblast Roero.
Expozice vinice: od jihovýchodu k jihozápadu.
Typ půdy: převážně vápenatá půda a v některých oblastech složená z jemného písku.
Nadmořská výška vinice: od 190 do 300 metrů nad mořem.
Sklon terénu: variabilní od 25 do 30 %.
Stáří révy: 30 let.
Hustota výsadby: 4000 rostlin/ha.
Produkce/hektar: 65 quintalů.
Sklizeň: ruční - prvních deset dní v září.
Vinifikace: jemné lisování čerstvě sklizených celých hroznů. Přírodní statická studená dekantace bez čeřidel nebo enzymů po dobu 24 hodin. Převod čirého moštu do ocelových fermentorů s teplotou řízenou na 18°C. Fermentace může trvat od 10 do 15 dnů.
Rafinace: po dobu 5-6 měsíců v nerezových tancích.
Průměrné analytické parametry: Alkohol: 12,5 % obj.; Celková kyselost: 6 – 6,50 g/L (jako kyselina vinná).
Organoleptické vlastnosti: slámově žlutá barva se zelenkavými odlesky.
Nabízí jemné a jemné aroma s nádechem květin a čerstvého ovoce.
Párování: dokonale doprovází předkrmy, delikátní první chody, bílé maso a nejlépe se hodí ke korýšům a rybám.
Teplota podávání: 10° – 12° C.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.